Rușii vor să schimbe numele orașului Mariupol în Jdanov, un ideolog al epocii sovietice. Cum arată viața sub ocupație

0
247

Din 425 de mii de locuitori, în oraș au mai rămas în jur de 170 de mii. Cei care au rămas la Mariupol susțin că nu toate cartierele orașului au curent electric.

La Mariupol au fost deschise puncte de „filtrare” a civililor. Toți adulții trebuie să se prezinte la aceste centre pentru a obține adeverința de filtrare după ce discută cu miliția locală și cu reprezentanții serviciilor speciale.

Oamenii lucrează pentru 400 de grivne (10 euro) pe zi la curățarea orașului de ruine. „Unii, pentru o sumă de bani simbolică, scot cadavrele de sub clădirile dărâmate și își riscă viețile la rândul lor. Peste tot – bombe și obuze neexplodate”, povestesc tinerii.

Oamenii care lucrează la curățarea orașului de ruine găsesc multe cadavre. Victimele sunt înmormântate în gropi comune sau arse la crematorii. Presa ucraineană scrie că la Mariupol au murit peste 22 de mii de civili, însă cifra reală a victimelor poate fi cu mult mai mare. În perioada ostilităților, oamenii înmormântau morții în curțile blocurilor.

Citeşte întreaga ştire: Rușii vor să schimbe numele orașului Mariupol în Jdanov, un ideolog al epocii sovietice. Cum arată viața sub ocupație

 

Lasă un răspuns