AcasăDamascDiplomatul român Dan Stoenescu - numit șef al Delegației Uniunii Europene în...

Diplomatul român Dan Stoenescu – numit șef al Delegației Uniunii Europene în Siria

-

Bogdan Aurescu salută decizia Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, privind numirea diplomatului român Dan Stoenescu ca șef (însărcinat cu afaceri) al Delegației Uniunii Europene în Siria.

Reședința este la Beirut, urmare a situației din Siria. Dan Stoenescu este, în prezent, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Tunisia.

”Numirea ambasadorului român Dan Stoenescu este o reconfirmare la nivel european a expertizei României în ceea ce privește regiunea Orientului Mijlociu, cât și o recunoaștere a calităților diplomatice ale acestuia”, a declarat ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Stabilizarea Siriei rămâne crucială pentru securitatea întregii regiuni, iar intensificarea demersurilor pentru soluționarea pe cale politică a crizei din Siria reprezintă o prioritate la nivelul UE și al comunității internaționale.

mai mult la    /www.euractiv.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

7 unique egg decorating ideas for you to try this Easter

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...