AcasăDamascDiplomatul român Dan Stoenescu - numit șef al Delegației Uniunii Europene în...

Diplomatul român Dan Stoenescu – numit șef al Delegației Uniunii Europene în Siria

-

Bogdan Aurescu salută decizia Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, privind numirea diplomatului român Dan Stoenescu ca șef (însărcinat cu afaceri) al Delegației Uniunii Europene în Siria.

Reședința este la Beirut, urmare a situației din Siria. Dan Stoenescu este, în prezent, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Tunisia.

”Numirea ambasadorului român Dan Stoenescu este o reconfirmare la nivel european a expertizei României în ceea ce privește regiunea Orientului Mijlociu, cât și o recunoaștere a calităților diplomatice ale acestuia”, a declarat ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Stabilizarea Siriei rămâne crucială pentru securitatea întregii regiuni, iar intensificarea demersurilor pentru soluționarea pe cale politică a crizei din Siria reprezintă o prioritate la nivelul UE și al comunității internaționale.

mai mult la    /www.euractiv.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...

Descoperă mai multe la Siria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura