Radu Hossu „Ucraina. Rezumatul de noapte (26.04 ora 04.15)”

0
309

Rezumatul de noapte (26.04 ora 04.15):
– Centrul și Vestul Ucrainei: peste 5 locații au fost lovite de rachete de precizie ruse. Țintele au fost liniile de cale ferată. Scopul a fost oprirea transporturilor armelor venite de la noi (vesticii).
– Mariupol. Diferite surse indică faptul că rușii încearcă asaltul final asupra Azovstal, in pofida declarației oficiale a lui Putin.

 • Mariupol. Problema rușilor cu Azovstal este că din cele 20+ BTG-uri, doar aproximativ 8 au fost trimise către Donbas. Celelalte sunt fixate în oraș, de frica Regimentului Azov și Brigăzii 36. Nimeni nu știe exact câți apărători eroici ai orașului sunt în Azovstal. Cifrele variază dea 1500 la 5000.

 • Harkov. Armata Ukr a reușit contraofensive în vest și au început și în sud est, eliberând câteva localități și recucerind tot teritoriul la vest de oraș. Orașul continuă să fie bombardat în est.

 • Donbas. În ultimele 24 de ore rușii nu au reușit niciun fel de ofensivă pe toată linia frontului, insă au continuat bombardamentul cu artilerie.

 • Donbas. Axa Izium-Sloviansk. rușii nu au reușit nici în ultimele 24 de ore să înainteze înspre Sloviansk așa că au încercat ruta alternativă (cu același scop de încercuire a peste 30.000 de trupe Ukr din Donbas) spre Brazhkivka, însă au fost opriți și acolo.

 • Donbas. Axa Rubijne-Sieverodonetsk. cecenii lui Kadîrov au anunțat cucerirea Rubijne. Ucrainenii dezmint anunțul.

 • Herson. Contraofensiva Ukr a continuat cu succes, iar BTG-uri pe care rușii le visau mutate în Donbas rămân fixate în zona orașului. Clădirea administrației locale din Herson a fost „cucerită” de ruși și au inlocuit steagul Ucrainei cu cel al rusiei.

 • Herson. Cel mai probabil vor încerca un referendum local prin care să stabilească o nouă „republică autonomă”.

 • Crimeea. Imaginile arată mutări de material militar dinspre Simferopol spre nord (Herson). În ultimele zile au fost raportate multe aterizări ale avioanelor militare ruse cu material militar pe aeroportul din oraș.

 • Moldova. O operațiune „false flag” – de diversiune și generare a unui motiv, a fost încercată azi prin lovirea cu o rachetă a unei clădiri administrative din regiunea ilegală Transnistria.

 • Moldova. Informațiile cum că alte obiective sau localități din Moldova/Transnistria ar fi fost lovite ulterior sunt FALSE!

 • Germania. Azi la baza Ramstein va avea loc o întâlnire, „Ukraine Defence Consultative Group”, organizată de SUA, la care vor participa reprezentanți din peste 30 de țări, NATO și nu numai. Intenția este de a continua coalizarea globală împotriva invaziei rusești și trecerea Ucrainei la armament NATO (fără ca asta să însemne în vreun fel intrarea Ucrainei în NATO).

 • rusia. Lavrov a declarat că Al Treilea Război Mondial este „un pericol real, dacă vestul continuă înarmarea Ucrainei continuă”. Aici putem spune doar atât: russian puppet, go fuck yourself!

– SUA. În urma întâlnirilor diplomaților SUA cu Zelensky, s-a aprobat cumpărarea (din fondurile SUA) si vânzarea către Ukr de armament sovietic în valoare de $165 mil. Alte $330 milioane vor fi aprobate pentru armament letal.

La 3 zile după ce un oficial rus a declarat că în noile obiective ale rușilor se află și coridorul Odesa-Transnistria, ieri am văzut acea operațiune prin care se încearcă (1) atragerea trupelor transnistrene în război și (2) punerea României într-o situație problematică.
Pentru că România nu prea poate sta cu mâinile în sân dacă securitatea Moldovei este în vreun fel afectată. Este însă mult prea devreme să opinez eu pe acest subiect, însă sunt sigur că subiectul este deja pe mesele tuturor cancelariilor importante și este discutată inclusiv la Pentagon.

Ce este de reținut, este că războiul ăsta este extrem de important pentru viitorul nostru, al celor de aici și pentru viitorul nostru ca umanitate. Am spus-o și o voi repeta: E bătălia dintre Democrație și Autocrație. Între Bine și Rău. De asta e important fiecare om, fiecare acțiune, fiecare moment de solidaritate și susținere. Și da, că ne place, că nu ne place, e despre fiecare dintre noi. E nevoie de informare, presiune și implicare din partea cetățenilor și de rațiune și curaj din partea liderilor.

Slava Ukraini!

Lasă un răspuns