Forţele regimului sirian au reluat controlul asupra unei localităţi din nord-vestul Siriei, primul câştig teritorial din provincia Idleb, unde luptele s-au soldat duminică cu 61 de morţi, transmite AFP.

Rachete antiaeriene ruseşti au fost lansate la începutul serii spre drone provenind din bastionul dominat de jihadişti deasupra bazei militare ruse de la Hmeimim în provincia alăturată Latakia, conform informaţiilor furnizate de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH) şi de televiziunea siriană.

Provincia Idleb din nord-vestul Siriei, alături de mai multe localităţi adiacente aflate de asemenea în mâinile jihadiştilor şi a câtorva grupări rebele din provinciile învecinate Hama, Alep şi Latakia sunt aproape zilnic, de mai bine de trei luni, ţinta bombardamentelor aeriene şi a artileriei regimului de la Damasc, sprijinit de aliatul său rus.

Conform celor spuse de Rami Abdel Rahmane, directorul OSDH, „forţele regimului au reluat în zori controlul asupra localităţii Al-Habit din sudul regiunii Idleb după lupte sângeroase împotriva grupării jihadiste Hayat Tahrir al-Cham (HTS, fosta-ramură siriană a Al-Qaida) şi a grupărilor rebele”.

„Este prima localitate reluată de regim în provincia Idleb de la începutul escaladării” de la sfârşitul lunii aprilie, a precizat directorul OSDH.

Agenţia oficială de presă siriană Sana a confirmat recucerirea Al-Habit, informând că ministrul sirian al apărării Ali Ayub s-a deplasat la faţa locului la solicitarea preşedintelui Bashar al-Assad.

mai mult la :  www.tvrmoldova.md

Lasă un răspuns