AcasăAlep11 ani de război în Siria: Peste 600 de mii de oameni...

11 ani de război în Siria: Peste 600 de mii de oameni au murit, dintre care zeci de mii sunt copii. Ghazal voia să devină gimnastă, acum este într-un scaun cu rotile

-

Sunt 11 ani de când sirienii sunt război. Totul a început de la protestele impresionante prin care Bashar al Assad era contestat. Susținut de ruși, liderul de la Damasc a dat drumul la mașina de război. În 11 ani de război au murit peste 600 de mii de oameni, dintre care zeci de mii sunt copii. Milioane au fugit din calea războiului și trăiesc prin tabere de refugiați într-o sărăcie lucie. Sute de mii au fost mutilați.

Ghazal avea doar 7 ani când o mortieră a lovit casa lor. Era în 2015 . Au scăpat cu viață, dar pentru Ghazal toate visurile s-au năruit atunci, pentru că voia să devină gimnastă.

A avut nevoie de trei operații pentru ca doctorii să-i scoată schijele metalice din corp. A patra intervenție a fost la coloană. De atunci, își trăiește viața într-un scaun cu rotile. Și-a descoperit o nouă pasiune, cea pentru artă. Ca să mai poată merge vreodată ar mai avea nevoie de o operație, pe care însă familia nu și-o poate permite.

Mama Victoriei este ucraineană și tatăl palestinian. Când a început războiul, deși încă mica, se gândea că poate pleca în Ucraina. Dar războiul îi urmărește destinul.

Războiul din Siria a început odată cu protestele masive din martie 2011, inspirate de mișcarea Primăvara arabă care a adus schimbări în mai multe țări din Orientul Mijlociu. Manifestațiile s-au extins rapid și au fost reprimate violent, pentru ca apoi situația să degenereze într-un conflict armat.

stiri.tvr.ro/11-ani-de-razboi-in-siria-peste-600-de-mii-de-oameni-au-murit-dintre-care-zeci-de-mii-copii-ghazal-voia-sa-devina-gimnasta-acum-este-intr-un-scaun-cu-rotile_901674.html

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

37.000 de femei lupta pe front contra invadatorilor in Ucraina. Peste...

Prima doamna a Ucrainei, Olena Zelenska, a anuntat vineri ca 37.000 de femei sunt in armata ucraineana, iar peste 1.000 de femei au devenit...

Descoperă mai multe la Siria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura