AcasăDamascPeste 40.000 de sirieni sunt pregatiti sa vina in Ucraina in ajutorul...

Peste 40.000 de sirieni sunt pregatiti sa vina in Ucraina in ajutorul Rusiei. Informatii ingrijoratoare din Orientul Mijlociu

-

Rusia a elaborat o lista cu aproximativ 40.000 de combatanti din armata siriana si din militiile aliate, pregatiti sa fie desfasurati in Ucraina, a afirmat marti Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO, organizatie neguvernamentala cu sediul la Londra), informeaza AFP, citata de Agerpres.

La 11 martie, Kremlinul a anuntat ca voluntarii, inclusiv cei care vin din Siria, ar fi bineveniti pentru a lupta alaturi de armata rusa in Ucraina, tara invadata incepand din 24 februarie.

Conform datelor OSDO, ofiteri rusi, in coordonare cu armata siriana si militii aliate, au deschis birouri de inrolare in zonele aflate sub controlul regimului de la Damasc.

”Pana in prezent, peste 40.000 de sirieni s-au inscris pentru a lupta alaturi de Rusia in Ucraina”, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Ofiteri rusi, desfasurati in Siria in cadrul interventiei Rusiei in 2015 pentru a sprijini regimul de la Damasc, au aprobat candidatura a 22.000 dintre ei. Acesti combatanti provin fie din fortele armate siriene, fie din militiile pro-Damasc formate de rusi avand experienta de lupta in zone urbane, potrivit OSDO.

Peste 40.000 de sirieni sunt pregatiti sa vina in Ucraina in ajutorul Rusiei. Informatii ingrijoratoare din Orientul Mijlociu

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...

Descoperă mai multe la Siria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura