Rușii au salvat guvernul lui Bashar al-Assad prin intermediul Forțelor Aeriene Ruse care au bombardat în mod repetat spitale din Siria pentru a zdrobi ultimele puncte de rezistență în fața președintelui sirian, potrivit unei investigații The New York Times.
O analiză a unor înregistrări radio ale Forțelor Aeriene Ruse, nepublicate până acum, dar și declarațiile martorilor au permis ziarului să identifice bombardarea a patru spitale în doar 12 ore în luna mai, iar de fiecare dată bombardările sunt legate de piloți ruși.
Rusia a fost de multe ori acuzată că ar conduce atacuri sistematice asupra spitalelor și clinicilor din zonele deținute de rebeli ca parte a strategiei de a-l ajuta pe Assad să își asigure victoria în războiul de opt ani.
Doctori pentru Drepturile Omului, un grup care urmărește atacurile asupra personalului medical în Siria, a documentat cel puțin 583 asemenea atacuri din 2011, 266 dintre ele fiind de când Rusia a intervenit în septembrie 2015. Cel puțin 916 medici și membri ai personalului medical au fost omorâți din 2011.
mai mult la  www.hotnews.ro

Lasă un răspuns