Rușii au salvat guvernul lui Bashar al-Assad prin intermediul Forțelor Aeriene Ruse care au bombardat în mod repetat spitale din Siria pentru a zdrobi ultimele puncte de rezistență în fața președintelui sirian, potrivit unei investigații The New York Times.
O analiză a unor înregistrări radio ale Forțelor Aeriene Ruse, nepublicate până acum, dar și declarațiile martorilor au permis ziarului să identifice bombardarea a patru spitale în doar 12 ore în luna mai, iar de fiecare dată bombardările sunt legate de piloți ruși.
Rusia a fost de multe ori acuzată că ar conduce atacuri sistematice asupra spitalelor și clinicilor din zonele deținute de rebeli ca parte a strategiei de a-l ajuta pe Assad să își asigure victoria în războiul de opt ani.
Doctori pentru Drepturile Omului, un grup care urmărește atacurile asupra personalului medical în Siria, a documentat cel puțin 583 asemenea atacuri din 2011, 266 dintre ele fiind de când Rusia a intervenit în septembrie 2015. Cel puțin 916 medici și membri ai personalului medical au fost omorâți din 2011.
mai mult la  www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.